2001 : A Space Odyssey

deel 1 van A Space Odyssey
Auteur: 
Arthur C. Clark
1968
Science fiction boeken: 2001 : A Space Odyssey

2001 : A Space Odyssey is het klassieke science fiction verhaal van de Britse auteur Arthur C. Clarke uit 1968. Het verhaal is vrij complex maar de belangrijkste verhaallijn vertelt van een ruimte expeditie, de Discovery One missie, naar Saturnus, nadat men in een krater op de maan een zwarte monoliet ontdekt die na opgraving een signaal naar Saturnus stuurt. Op de missie zijn 5 astronauten aanwezig, waarvan 3 in een ruimteslaap. Een intelligente computer, de Hal 9000 of Hal in het kort, bestuurt het schip en zorgt al snel voor problemen wanneer hij weigert bepaalde opdrachten uit te voeren. Wat volgt is een kat en muis spel tussen de astronauten en de boordcomputer terwijl het doel van de missie, Saturnus, steeds dichterbij komt. Een spannend en intrigerend boek met een einde dat misschien een beetje gedateerd is en mogelijk niet iedereen meer aanspreekt. Toch is het boek een must read voor de echte science fiction liefhebber, ook als je de bekende SF film van Stanley Kubrick al gezien hebt.

Het boek heeft ook nog 3 vervolgdelen, waarvan het eerste 2010 is. Ook zeer de moeite is The Collected Stories of Arthur C. Clarke, bijna 1000 pagina's van science fiction verhalen.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met '2001 : A Space Odyssey' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.