Station Zonnewind

Sterrenvlucht novelles 1 (Skyward)
Auteur: 
Brandon sanderson
2023
beste science fiction 2023 - Sterrenvlucht novelles 1 - Station Zonnewind

Het verhaal van FM

Wat gebeurde er met de andere piloten van Sterrenvlucht terwijl Spensa op een gevaarlijke missie was? In deze eerste spin-offnovelle, die zich afspeelt tussen de delen Sterrenzicht en Cytonic uit de Skyward serie, is de hoofdrol voor FM. Een plotseling boven Detritus verschenen delver is gelukkig weer weggelokt door Spensa. FM realiseert zich dat de laatste vrije menselijke enclave op de planeet op het nippertje is ontkomen, maar een volgende keer zal het een stuk slechter aflopen. FM en Jorgen moeten samenwerken met de technicus Rig om de mysterieuze alien Alanik uit haar coma te wekken. Ook zullen ze de cytonische slakken – de Taynix – moeten inzetten, anders zit de mensheid in de val. Een vriend van Spensa, voormalig minister Cuna van de Superioriteit, is gestrand op het afgelegen ruimtestation Zonnewind. Ze moeten uitzoeken hoe ze die kunnen redden voordat de Superioriteit met een nieuw wapen komt om Detritus voor eens en voor altijd weg te vagen.

Een leuke novelle die zich afspeelt in het universum van de Skyward serie van Brandon Sanderson. Als je die serie nog niet hebt gelezen is het een goed idee om dat te doen, een heel erg leuke YA science fiction serie. De drie delen die al verschenen zijn in deze serie zijn: Skyward 1 - Sterrenvlucht - deel 2 Sterrenzicht - deel 3 Cytonic. En nu is er dus de novelle Station Zonnewind.

Dit science fiction boek staat in fantasy boeken jeugd  

Tags: 

Met 'Station Zonnewind' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.