Altered Carbon

een futuristisch detective verhaal
Auteur: 
Richard K. Morgan
2002
Beste science fiction boeken: Altered Carbon

Richard Morgan's debuut science fiction thriller boek Altered Carbon is niet voor de weekhartigen. Het is een cyberpunk boek over het onderzoek van een privé detective dat is verweven met extreem geweld, fantasierijke martelingen en veel hightech vuurgevechten.

In 2411 is de dood niet voor altijd. Men kan immers je persoonlijkheid uitlezen vanuit een geïmplanteerde 'cortical stack' en uploaden naar een nieuw lichaam, maar tegen een prijs uiteraard. De held Kovacs heeft veel verschillende lichamen 'gedragen' op verschillende werelden, als voormalig lid van het Envoy Corps van de Verenigde Naties dat bestaat uit geprogrammeerde moordenaars. Nu brengt de ongelooflijk rijke Bancroft hem naar de Aarde om de ​​dood te onderzoeken ... van Bancroft zelf, net hersteld via zijn digitale back-up, die de theorie van zelfmoord door de politie afwijst. De helft van de vice-heren van de 25e-eeuwse San Francisco achtervolgen al gauw Kovacs met futuristisch toezicht, drugs en wapens. Virtual-reality ondervraging betekent dat ze je dood kunnen martelen en dan gewoon opnieuw beginnen. Er is een duistere slavenhandel in gehuurde of in beslag genomen lichamen - en Kovacs ontdekt al snel dat zijn huidige geleende gezicht maar al te goed bekend is bij zowel de politie als de onderwereld. 

Altered Carbon is een snel en actievol science fiction avontuur. Later schreef de schrijver nog meer boeken met hetzelfde personage in de hoofdrol.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Altered Carbon' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.