Contact

Het eerste contact met buitenaards leven
Auteur: 
Carl Sagan
1985
Beste science fiction boeken: Contact van Carl Sagan

Contact is een lekker ouderwetse Science Fiction boek van Carl Sagan over het eerste contact tussen de mensheid en een technologisch meer geavanceerd buitenaards ras. Contact is een boek waarin het voor onze moderne smaak iets te veel over religie gaat, het is dan ook Amerikaans waar zo'n gebeurtenis direct in religieuze termen wordt gezien, maar dat tegelijk wetenschappelijk sluitend is. Het geeft vooral een goed beeld van het enthousiasme en de verwondering die zo'n eerste contact met zich zou kunnen meebrengen en de impact die dit zou kunnen hebben op onze maatschappij en op de wetenschap en politiek van onze tijd. Een erg vlot leesbaar boek dat moeilijk weg te leggen is, en een goede introductie tot het science fiction genre.

Het boek is verfilmd met onder andere Jody Foster en Matthew Mcconaughey in de hoofdrol. Andere interessante sciencefiction boeken van Carl Sagan zijn Cosmos en Comet.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Contact' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.