Kinderen van Armageddon

Genesis van Shannara trilogie - 1
Auteur: 
Terry Brooks
1977-2017
Shannara - Terry Brooks

Shannara is een populaire fantasy serie van de Amerikaanse schrijver Terry Brooks. Het is een lange reeks die ooit startte in 1977 met Het zwaard van Shannara als eerste deel van een trilogie en die daarna nog verschillende vervolgtrilogieën telde waardoor het totale aantal boeken in de reeks nu zo'n dertig boeken is. In de boeken wordt een heel eigen fantasy universum met linken naar In de Ban van de Ring vertelt met elfen, tovenaars en magie die over heel de wereld al heel veel lezers kon bekoren. Kenmerkend voor de boeken is dat er in de verschillende trilogieën steeds nieuwe hoofdrolspelers geïntroduceerd worden, die in de voorgaande trilogie nog niet voorkomen. Er zitten ook meerdere (soms honderden) jaren tussen de verschillende trilogieën. Hierdoor behoudt Brooks de ruimte om een nieuwe trilogie toe te voegen aan de reeks, dan wel in te voegen tussen twee reeksen. Voor de lezer is het voordeel dat iedere trilogie afzonderlijk gelezen kan worden, omdat zowel de verhaallijn als de hoofdrolspelers opnieuw worden geïntroduceerd.

Een van de betere trilogieën in de reeks begint met Kinderen van Armageddon en heet Genesis van Shannara. Het gaat de andere boeken van de serie vooraf en vertelt over het ontstaan van de magische wereld van Shannara vanuit onze eigen huidige wereld. In die zin is het evengoed een science fiction serie dan een fantasy serie. De 'magische' wereld van Shannara heeft in deze serie zijn wortels in onze huidge tijd, en het zijn de keuzes die de mensheid nu maakt (vervuiling, nucleaire wapens, ...) die onze huidige wereld en de mensheid volledig zullen vervormen en die leiden naar het Shannara universum. De setting van deze trilogie is dan ook het desolate landschap van lege en instortende moderne steden. Een plek waarin een groep jongeren probeert te overleven, temidden van de resultaten van de genetische vervorming van mensen die geen mensen meer genoemd kunnen worden.

Voor wie de boeken van Terry Brooks nog niet kent kan deze trilogie, of de allereerste, een goede kennismaking zijn en de start van veel leesplezier.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken   beste science fiction boeken series  

Met 'Kinderen van Armageddon' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.