De Foundation trilogie

Foundation Trilogy
Auteur: 
Isaac Asimov
1951
De Foundation trilogie - Isaac Asimov

De Foundation trilogie van de Amerikaanse SF schrijver Isaac Asimov is een van de grote klassiekers binnen het science fiction genre en is op een heel aparte manier geschreven, soms meer als een pseudo-historisch geschiedeniswerk met heel veel niet echt uitgewerkte personages, dan als een science fiction roman. Toch is het een reeks die ook grappige momenten kent. Het is een serie die ideeën uitwerkt en waarbij de acties van personages de veranderingen binnen een tijdperk illustreren en dat over verschillende eeuwen. Het is dus geen standaard science fiction boek waarbij de nadruk ligt op actie en avontuur. Toch is het ook nu nog een interessante science fiction serie om te lezen, zo lang je er niet aan begint met verkeerde verwachtingen. Heb je liever een meer klassiek science fiction verhaal, dan kan je ook altijd de verhalenbundel Ik, robot, ook van Isaac Asimov, lezen.

Foundation vertelt het verhaal van het Galactische Rijk, afbrokkelend na twaalfduizend jaar van overheersing. En het is het uitzonderlijke verhaal van psycho-historicus Hari Seldon, de enige man die de verschrikkingen die de toekomst in petto heeft kan zien: een donker tijdperk van onwetendheid, barbarij en geweld dat dertigduizend jaar zal duren Hij verzamelt een groep van moedige mannen en vrouwen, die hij naar een verborgen locatie aan de rand van de melkweg leidt, waar hij hoopt dat ze samen de menselijke kennis en wijsheid kunnen behouden. Asimov heeft nog verschillende boeken toegevoegd aan de originele Foundation trilogie, maar het is toch die eerste serie van 3 science fiction boeken die het meest origineel en boeiend is. Voor de echte liefhebbers. Spijtig genoeg momenteel niet meer in het Nederlands te verkrijgen.

 

Dit fantasy boek staat in beste science fiction boeken series  

Met 'De Foundation trilogie' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.