De vijfde golf

De vijfde golf-trilogie 1
Auteur: 
Rick Yancey
2013
Beste science fiction boeken jeugd: De vijfde golf-trilogie

De vijfde golf is een young adult science fiction roman voor de jeugd. Het is geschreven door de Amerikaanse auteur Rick Yancey. Het science fiction boek is gepubliceerd in 2013 en is de eerste deel van De vijfde golf trilogie. Critici hebben het boek gunstig vergeleken met The Hunger Games en The Road en merkten op dat het "voor aliens zou moeten doen wat Twilight voor vampiers was." In 2016 is ook de verfilming van dit eerste boek uitgekomen, met relatief succes.

In De vijfde golf volgen we de 16-jarige Cassie Sullivan in de hedendaagse Dayton, Ohio. Ze probeert te overleven in een wereld die verwoest wordt door opeenvolgende invasie golven van een buitenaardse ras dat de bevolking van de Aarde al bijna uitgeroeid heeft en de mensheid heeft teruggebracht naar de Steentijd. Ze is op weg naar een trainingskamp dat is opgericht door de aliens in de hoop om haar vijfjarige broer, Sam, te redden, die daar naartoe is gebracht. Cassie gelooft dat er maar één manier is om te overleven: door alleen te blijven. Maar dan ontmoet ze Evan Walker, de verleidelijke en mysterieuze vreemdeling die haar enige hoop is om haar vijfjarige broertje te helpen bevrijden. En haar enige hoop om zelf te overleven. Maar Cassie moet kiezen tussen vertrouwen en wanhoop, tussen verzet of overgave. Tussen leven... en dood.

De vijfde golf is een echte en verdiende bestseller. De verfilming doet het boek niet echt volledig recht aan.

Met 'De vijfde golf' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.