Het programma

The program-serie 1
Auteur: 
Suzanne Young
2014
Young adult science fiction: Het programma

Het programma, in het Engels The Program, is het eerste deel van een science fiction boeken serie voor de jeugd van de schrijfster Suzanne Young.

In de nabije toekomst wordt depressie en zelfdoding onder tieners als een epidemie gezien. Er is een Programma ontwikkeld, een mysterieuze therapie die de zieken moet helen. Sloane (ik-figuur) ziet het effect dat dit heeft op deze jongeren: hun herinneringen zijn gewist, waardoor ze een schim zijn van zichzelf. Als haar vriendje wordt opgenomen, verliest ze de grip op haar leven en komt ook zelf in het Programma terecht. Al gauw blijkt dat niet alles rondom de behandeling het daglicht kan verdragen. Zware thema’s worden bijzonder goed verweven in een verhaal dat raakt aan science fiction, maar tegelijkertijd erg realistisch is. Het is een mooie manier om met deze serie jongeren bekend te maken met zaken als geestelijke gezondheid en identiteit. 

Meer info over het boek:

Met 'Het programma' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.