Ik, robot

I, robot
Auteur: 
Isaac Asimov
1950
Beste science fiction boeken jeugd: Ik, robot - Isaac Asimov

Deze bundeling van kortverhalen van de Amerikaanse science fiction schrijver Isaac Asimov is een van de grote klassiekers van de science fiction literatuur. Zoals uit de titel Ik, robot (I, robot) al blijkt gaan de verhalen allemaal over robots. Aan de hand van de verhalen krijgen we een idee van de evolutie van zelfstandige, 'menselijke'robots zoals Asimov die zich voorstelde in een tijd waarin dat nog een verre toekomstdroom was. Alle robots worden ontwikkeld door eenzelfde bedrijf en ze worden steeds intelligenter. Om ervoor te zorgen dat robots nooit een mens schade zouden kunnen berokkenen krijgen ze allemaal de bekende 3 wetten van de robotica van Isaac Asimov ingeprent, met als voornaamste de eerste: 'Een robot mag een mens geen letsel toebrengen, noch laten overkomen.' Toch blijft de vrees bestaan dat robotten mensen kunnen schaden. En om die reden zijn er ook robotpsychologen zoals Dr. Susan Calvin, die in enkele van de verhalen terugkomt en die als taak heeft uit te zoeken wat robotten brengt tot het stellen van bepaalde daden. Ik, robot bevat erg leuke verhalen om te lezen die soms iets van een detective hebben en die erg geschikt voor de jeugd. Een heel goed boek voor om science fiction mee te ontdekken.

Andere bekende boeken van Asimov die de moeite zijn om te lezen zijn natuurlijk de boeken uit de science fiction serie van Asimov Foundation Trilogy.

Dit science fiction boek staat in fantasy boeken jeugd  

Met 'Ik, robot' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.