Leviathan

deel 1 van de Leviathan trilogie
Auteur: 
Scott Westerfeld
2009
Beste science fiction boeken series jeugd: Leviathan

Opgelet: deze science fiction trilogie is enkel in het Engels beschikbaar.

Leviathan, is het met de Aurealis award bekroonde eerste boek in de Leviathan trilogie, een alternatieve geschiedenis slash dieselpunk avontuur van succesauteur Scott Westerfeld. In het begin van de Eerste Wereldoorlog vertelt Leviathan het verhaal van twee tieners, Deryn Sharpe en Prins Aleksander, erfgenaam van de Oostenrijkse troon in een wereld waar de strijdlijnen worden getrokken door de manier waarop verschillende landen technologie omarmen. Deryn is een meisje dat altijd van vliegen gedroomd heeft, maar aangezien het leger beperkt is tot mannen, vermomd ze zich als een jongen en krijgt ze een post als midschipman aan boord van de HMS Leviathan, een echte vliegende walvis. Als de Leviathan in nood is, komt het in de Zwitserse Alpen terecht, waar Deryn Prins Alek ontmoet en de twee mannen die hem proberen te redden van een moordplot. De twee worden onwaarschijnlijke vrienden en hun avonturen bepalen mee de loop van de Eerste Wereldoorlog.

Westerfeld heeft een ongelooflijk rijke en gedetailleerde wereld opgebouwd in Leviathan. De geallieerde krachten zijn darwinisten die DNA gebruiken om allerlei soorten wapens en voertuigen genetisch te manipuleren, zoals de Leviathan. De asmachten zijn 'Clankers', die vertrouwen op technologisch geavanceerde machines. Leviathan is een avontuurlijke science fiction trilogie, boordevol actie en verbeelding. Een aanrader voor wie de boeken in het Engels kan lezen.

Met 'Leviathan' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.