Infectie

Infected
Auteur: 
Scott Sigler
2008
Beste scifi boeken: Infectie

Infectie (in het Engels oorspronkelijk Infected) is het behoorlijk up tempo eerste sciencefiction en horror boek van de Amerikaanse auteur Scott Sigler uit de gelijknamige Infectie trilogie. De andere twee delen zijn Besmetting en Pandemic. De laatste bij mijn weten niet vertaald maar dan ook een pak minder goed dan de eerste twee delen. Een thriller, sf en horror boek op steroïden, net zoals het hoofdpersonage Perry Dawsey die op zijn eigen manier de strijd aanbindt met het buitenaardse organisme dat zich meester probeert te maken van zijn lichaam en psyche. Een organisme dat aan een invasie van de aarde bezig is. Een rollercoaster van een roman met een waanzinnig tempo waarbij je soms even op adem moet komen.

Een indringende leeservaring die weinig andere boeken weten te bieden en alleen al daarom meer dan de moeite waard om eens te lezen. Sigler weet als geen ander de paniek en angst te vatten van iemand die ten prooi valt aan fysieke veranderingen en hallucinaties maar die uiteindelijk besluit terug te vechten. Een aanrader en een echt buitenbeentje binnen het science fiction genre.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Infectie' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.