Kinderen van de tijd

het eerste deel eindelijk in het Nederlands
Auteur: 
Adrian Tchaikovsky
2023
Kinderen van de tijd - nieuwe science fiction 2023

In mei 2023 verscheen eindelijk deze science fiction klassieker uit 2016 van Adrian TchaikovskyKinderen van de tijd (Children of Time) in het Nederlands. Adrian Tchaikovski (4 juni 1972) is een Britse fantasy- en science fiction auteur. Hij is vooral bekend van zijn serie Shadows of the Apt en van zijn roman Children of Time.

Het verhaal:
De laatste overlevenden van het menselijk ras lieten een stervende aarde achter, terwijl ze wanhopig probeerden een nieuw thuis tussen de sterren te vinden. De voetstappen van hun voorouders volgend stuitten ze op een ondenkbare schat uit vervlogen tijden: een geterraformeerde wereld die is voorbereid op menselijk leven. Maar dit nieuwe Eden is niet wat het lijkt. Tijdens de vele jaren die zijn verstreken sinds de planeet werd verlaten, heeft het werk van zijn architecten rampzalige vruchten afgeworpen. De planeet wacht niet ongerept en onbezet op hen. Nieuwe meesters hebben het van een toevluchtsoord veranderd in de ergste nachtmerrie van de mensheid. Nu liggen twee beschavingen op ramkoers, waarbij ze allebei de grenzen aftasten van wat ze zullen doen om te overleven. Als het lot van de mensheid op het spel staat, is de vraag wie de echte erfgenamen van deze nieuwe aarde zullen zijn.

Spannende science fiction dus van die in het jaar van zijn verschijnen in 2016 de Arthur C. Clarke Award voor beste science fiction boek heeft gewonnen, en terecht. Uiteindelijk is Children of Time een trilogie geworden van 3 fantastische boeken die hopelijk allemaal snel hun Nederlandse vertaling mogen krijgen. Een echte klassieker dit boek en eindelijk in het Nederlands te lezen!

Inmiddels is ook deel 2 in het Nederlands te koop: Kinderen van de ondergang. Zeker ook lezen!

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken   beste science fiction boeken series  

Met 'Kinderen van de tijd' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.