Lucifer's Hammer

De Hamer van Lucifer
Auteur: 
Larry Niven
1977
Science fiction klassiekers: Lucifers Hammer

De Hamer van Lucifer, origineel Lucifer's Hammer, van de bekende Amerikaanse science fiction auteur Larry Niven is een spannend sciencefiction boek over de inslag van verschillende stukken van een komeet op Aarde. In het boek ontdekt de amateur-astronoom Tim Hamner een komeet, die daarom ook zijn naam draagt: de komeet Hamner-Brown. Eerst denkt men dat de komeet de Aarde rakelings zal passeren maar dan worden de mensen op de hoogte gebracht van de verschrikkelijke waarheid: grote brokstukken van de komeet zullen de Aarde raken in een ramp zonder voorgaande. Ook de wetenschap staat machteloos tegenover de komende ramp. De brokstukken raken uiteindelijk de Aarde en veroorzaken zware aardbevingen, mega-tsunami's en vulkaanuitbarstingen op alle breuklijnen. Verder doen de inslagen in zee grote hoeveelheden zeewater verdampen, waardoor de Aarde in wolken wordt gehuld en het wekenlang achter elkaar regent. Na deze ramp zullen de zeldzame overlevenden manieren moeten vinden om te overleven op een planeet die volledig is veranderd.

Een spannend boek dat doet nadenken en dat nog steeds de moeite is om te lezen. Het geeft een goed beeld van de mogelijke strategieën, al dan niet moreel dubieus, die mensen zouden kunnen gebruiken om na zo'n gigantische ramp te overleven op een verwoeste Aarde.

Larry Niven heeft uiteraard nog meer uitstekende science fiction klassiekers geschreven in zijn rijke loopbaan. Het bekendse daarvan is Ringworld, het eerste deel van een serie science fiction boeken over de Ringwereld kolonie.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Lucifer's Hammer' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.