Metro 2033

De Metro 2033 trilogie
Auteur: 
Dmitri A. Glukhovsky
2005
Beste science fiction boeken series: Metro 2033

Dmitri A. Glukhovsky (1979) is een Russische auteur en journalist bekend om zijn science fiction en magisch-realistische boeken en zijn literaire verkenning van sociale en politieke structuren. Hij begon met zijn eerste roman, Metro 2033, toen hij op achttienjarige leeftijd begon te schrijven en publiceerde het vervolgens op zijn website in 2002 als een gratis ebook. De roman is een interactief experiment geworden, waarbij meer dan 3 miljoen lezers wereldwijd zijn ingezet. Het werd in 2005 in Rusland gepubliceerd en in 2010 in Groot-Brittannië en in de VS. Intussen zijn de vervolgdelen Metro 2034 en Metro 2035 verschenen (die laatste nog niet vertaald in het Nederlands).

Het is 2033 in een post-apocalyptische  wereld. Twintig jaar geleden heeft een nucleaire oorlog de beschaafde wereld in puin gelegd. In Moskou heeft een klein deel van de bevolking zijn toevlucht gevonden in de grootste atoomvrije schuilkelder op aarde: de metro... Met alleen al in Rusland inmiddels ruim twee miljoen lezers voor de internetversie en een half miljoen gedrukte exemplaren, vertalingen in tientallen talen en een bewerking tot fascinerend computerspel is Metro 2033 dé SF-cultroman van deze tijd. Deze post-apocalyptische legende heeft een hele schare topauteurs geïnspireerd tot het schrijven van vervolgdelen - het universum van Metro 2033 dijt nog altijd uit.

Met 'Metro 2033' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.