One Word Kill

een science fiction trilogie van Mark Lawrence
Auteur: 
Mark Lawrence
2019
One Word Kill - beste science fiction

Ready Player One ontmoet Stranger Things in deze nieuwe roman One Word Kill van de bestsellerauteur die George RR Martin omschrijft als een uitstekende schrijver.

In januari 1986 ontdekt de vijftienjarige geniale jongen Nick Hayes dat hij stervende is. En het is niet eens het vreemdste wat hem die week overkomt. Nick en zijn Dungeons & Dragons-spelende vrienden zijn gewend om in hun fantasie te leven. Maar wanneer een nieuw meisje, Mia, zich bij de groep voegt en de realiteit vreemder wordt dan de fantasiewereld die ze in hun wekelijkse spelletjes bezoeken, is geen van hen voorbereid op wat daarna komt.

Een vreemde maar merkwaardig bekende man volgt Nick, met capaciteiten die gewoon niet zouden moeten bestaan. En deze man brengt een cryptische boodschap over: Mia is in groot gevaar, hoewel ze het nog niet weet. Ze heeft de hulp van Nick nodig, nu.

Hij bevindt zich in een race tegen de klok om een onmogelijk mysterie te ontrafelen en het meisje te redden. En het enige dat hem in de weg staat is een waarschijnlijk dodelijke ziekte, een met een mes zwaaiende maniak en de wetten van de natuurkunde.

Uitdaging aanvaard.

Mark Lawrence is bekend als fantasy schrijver maar hier heeft hij zich gewaagd aan een science fiction trilogie. De naam voor de trilogie is overigens Impossible Times. Deze boekenserie kende niet zo'n groot succes maar wat ons betreft onterecht. Als je houdt van dit soort van science fiction / fantasy verhaal dan moet je deze trilogie zeker een kans geven. Ze is zeker niet slecht en verdient (veel) meer aandacht. Bekende verhaallijnen krijgen een eigen invulling.

Tags: 

Met 'One Word Kill' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.