Red Mars

Mars trilogy
Auteur: 
Kim Stanley Robinson
1993-1996
Red Mars - Kim Stanley Robinson

Kim Stanley Robinson is een Amerikaanse science fictionschrijverdie beroemd is geworden met zijn Mars-trilogie, een voorbeeld van  wat men 'harde' science fiction noemt, een genre dat gekarakteriseerd wordt door interesse in de wetenschappelijke details en zorgvuldigheid van het toekomstbeeld dat geschetst wordt.

In de Mars Trilogy, die begint met het boek Red Mars, wordt de terraforming en exploratie van de rode planeet Mars door langdurig levende mensen geschetst. De drie boeken in de serie: Red Mars, Green Mars en Blue Mars hebben elk apart de Hugo, Nebula en Locus awards gewonnen. De romans volgen het bekende thema van ecologische vernietiging, machtige bedrijven en overbevolking op aarde. En dit in tegenstelling tot de ontwikkelingen op Mars, waar een egalitaire samenleving bestaat en de belofte van een toekomst buiten de door rampen geplaagde Aarde. Het is dus een dystopische science fiction serie die zich in de nabije toekomst afspeelt. Leuke wetenschappelijke science fiction die de moeite is om eens te lezen. een heel iteressant nieuw science fiction boek is het boeiende New York 2140.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken   beste science fiction boeken series  

Met 'Red Mars' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.