Revelation Space

het Revelation Space universum
Auteur: 
Alastair Reynolds
2000
Beste science fiction boeken: Revelation Space

De Revelation Space science fiction boeken serie is een van de meer duistere space opera series die je kan vinden. De schrijver van Revelation Space, Alastair Reynolds, is een wetenschapper waardoor zijn boeken een overtuigende beschrijving geven van een mogelijke toekomstige technologie. Reynolds gelooft dat de technologie steeds een hogere vlucht zal nemen, maar dat de de mens in principe hetzelfde blijft met een ingebouwde neiging tot geweld, misleiding, misdaad enhebzucht. Hij beschrijft dus een toekomst waarbinnen het menselijke lijden niet per se zal afnemen, integendeel. Alastair creëert donkere en vuile werelden, maar oh zo leuk om over te lezen.

Wanneer menselijke kolonisten zich vestigen op de planeet Amarantin, een wereld waarvan de oorspronkelijke bewoners bijna een miljoen jaar geleden mysterieus verdwenen, raakt één man, Dan Silvester, ervan overtuigd dat hun verdwijning de sleutel tot menselijke overleving op de planeet kan bevatten. Maar hij ontdekt al snel dat iemand er alles zal aan doen om de waarheid te verbergen.

Dit boek staat op zichzelf, maar is tegelijk maar 1 boek uit een serie van boeken en kortverhalen die zich in hetzelfde universum afspelen. er worden verschillende plotlijnen in otwikkeld die geleidelijk aan naar elkaar toegroeien.

 

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Revelation Space' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.