Robopocalypse

opstand van de robots
Auteur: 
Daniel H Wilson
2011
Beste nieuwe science fiction romans: Robopocalypse

Robopocalypse is een degelijke en spannende science fiction roman van Daniel H Wilson over een robotopstand in de nabije toekomst geleid door de bewuste robot Archos, ook wel gemeenlijk 'Rob' genoemd. In het science fiction boek worden een aantal mensen gevolgd die van dichtbij of verderaf de gevolgen van de robotopstand ondervinden, om geleidelijk aan verzet te bieden tegen de moordzuchtige robots die door Archos worden ontwikkeld. De karakters van de roman, zoals hoofdpersonage Cormac ‘het genie’ Wallace worden niet echt diep uitgewerkt en gebruiken een gemeenzaam, populair taaltje. Maar de nadruk in het boek ligt dan ook op de actie en de plot, niet op de psychologische tekening van de personages. Een wat minder puntje is dat de intelligente robots niet zo overtuigend worden uitgewerkt. Archos, de robot die in opstand komt, is niet zo interessant uitgewerkt, al is de schrijver zelf een wetenschapper en expert in artificiële intelligentie.

Robopocalypse is al bij al toch geen slechte en vlot leesbare sf roman voor jong en oud. De filmrechten zijn ondertussen ook verkocht, wat niet zo uitzonderlijk is aangezien het boek een echte bestseller is. Het vervolg van Robopocalyps kan je lezen in Robogenesis.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Robopocalypse' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.