Shade's Children

Auteur: 
Garth Nix
1997
Beste science fiction boeken jeugd: Shade's Children

Shade's Children van de fantasy en science fiction auteur Garth Nix vertelt een grimmig en dystopische verhaal, vol mysterie en actie. In het boek is de Aarde overgenomen door de kwade 'Overlords' die iedere mens ouder dan 14 jaar oogsten en hun organen gebruiken om genetisch gemuteerde soldaten en dieren te maken. Slechts een kleine groep tieners ontsnapt en woont op een verlaten duikboot omdat ze de leiding volgen van het laatste volwassen bewustzijn dat op de planeet is achtergebleven is, een entiteit die bekend staat als Shade en die om hen omgeeft en hen opvoedt. Hoewel Shade de tieners vertelt dat het hun missie is om de Overlords neer te halen en het leven terug normaal te maken, worden zijn motieven minder duidelijk wanneer een van de jongeren ploegen in gevaar komt. Fans van The Matrix zullen veel ook Shade's Children kunnen waarderen, omdat de grimmige wereld van de roman vergelijkbaar is met de post-apocalyptische wereld van The Matrix. De tieners moeten in hun missies allerlei monsters overwinnen, en ze weten nooit of ze zullen overleven of uiteindelijk geoogst worden. Videoverslagen die door de jongeren aan het einde van elk hoofdstuk worden gemaakt, helpen de lezer om zich verbonden te voelen met elk van de vier hoofdpersonen. Naarmate het verhaal vordert neemt de actie en de spanning toe. Een erg spannend science fiction boek voor jonge lezers dus en een echte aanrader voor wie het ziet zitten dit boek in het Engels te lezen. Het is immers nog niet vertaald in het Nederlands.

Wel vertaald in het Nederlands is de eveneens uitstekende fantasy boeken serie voor de jeugd Sabriel, Het Oude Koninkrijk, ook van Garth Nix.

Dit science fiction boek staat in fantasy boeken jeugd   science fiction boeken voor fantasy fans  

Met 'Shade's Children' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.