The Ferryman

een nieuw science fiction boek van Justin Cronin
Auteur: 
Justin Cronin
2023
beste science fiction 2023 - The Ferryman

Van de New York Times-bestsellerauteur van The Passage komt een meeslepende op zichzelf staande roman over een groep overlevenden op een verborgen eilandutopie - waar de waarheid niet is wat het lijkt. The Ferryman is momenteel spijtig genoeg enkel in het Engels te verkrijgen, maar wie weet komt dat later dit jaar nog in orde.

Opgericht door een mysterieus genie, ligt de archipel van Prospera verborgen voor de verschrikkingen van een verslechterende buitenwereld. In dit paradijselijke eiland genieten de gelukkige burgers van Prospera van een lang, bevredigend leven totdat de monitors die in hun onderarmen zijn ingebed, bedoeld om hun fysieke gezondheid en psychologisch welzijn te meten, onder de 10 procent zakken. Daarna gaan ze zelf met pensioen en gaan op een veerboot naar het eiland dat bekend staat als de Nursery, waar hun falende lichamen worden vernieuwd, hun herinneringen worden gewist en ze klaar zijn om het leven opnieuw te beginnen.

Proctor Bennett, van het Department of Social Contracts, heeft een bevredigende carrière als veerman, waarbij hij mensen voorzichtig door het pensioneringsproces leidt - en, indien nodig, dit afdwingt. Maar het gaat niet goed met Proctor. Om te beginnen heeft hij gedroomd - wat in Prospera onmogelijk zou moeten zijn. Voor een ander begint zijn monitorpercentage schrikbarend snel te dalen. En dan komt de dag dat hij wordt opgeroepen om zijn eigen vader met pensioen te laten gaan, die hem een verontrustende en cryptische boodschap geeft voordat hij op de veerboot wordt geworsteld.

Ondertussen roert er iets. De ondersteunende staf, gewone mannen en vrouwen die de arbeid leveren om Prospera draaiende te houden, beginnen hun plaats in de maatschappelijke orde in twijfel te trekken. De onrust neemt toe en er gaan geruchten over een verzetsgroep - bekend als "Arrivalists" - die mogelijk de revolutie aanwakkert.

Al snel merkt Proctor dat hij alles in twijfel trekt wat hij ooit geloofde, verstrikt in een veel grotere zaak dan hij besefte - en op een wanhopige missie om de waarheid te ontdekken.

“Next to impossible to put down . . . exciting, mysterious, and totally satisfying.”—STEPHEN KING

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'The Ferryman' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.