Mote In God's Eye

Mote series
Auteur: 
Larry Niven & Jerry Pournelle
1974
Beste sf boeken series: Mote In God's Eye - Larry Niven

De Mote science fiction boeken serie begint met Mote in God's Eye, het bekroonde eerste boek in een reeks van 2. Niets zal je voorbereiden op dit boek. Je vindt dit boek op elke lijst van beste science fiction boeken ooit. Technisch gezien gaat deze serie over het eerste contact met een buitenaards ras van aliens, en het is pure science fiction. Ben je het een beetje moe om boeken te lezen waar de aliens eigenlijk mensen zijn die vreemde kostuums dragen? Lees dan deze serie - een van de beste over het 'eerste contact' ooit. Deze serie steekt veel werk in het ontwikkelen van een fascinerende menselijke samenleving en een complexe en betoverende echt 'buitenaardse' buitenaardse samenleving. Er is net de juiste hoeveelheid mysterie en spanning om je als lezer te laten meeslepen.

The Mote in God's Eye, geschreven samen door Larry Niven en Jerry Pournelle en in 1974 gepubliceerd, is een ouder boek, maar het is helemaal niet ouderwets en is zeker nu nog steeds erg leesbaar. Robert A Heinlein, een van de reuzen van de science fiction werd geinterviewed over dit boek en zei: 'Mogelijk de beste science fiction roman die ik ooit gelezen heb.' En hij heeft gelijk. Een echt klassiek en uitstekend science fiction boek, dat met The Gripping Hand een sequel kreeg, ook weer door beide schrijvers samen geschreven en een uistekend vervolg op het eerste boek.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken series  

Met 'Mote In God's Eye' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.