The Strange

eigenzinnige nieuwe science fiction
Auteur: 
Nathan Ballingrud
2023
beste science fiction boeken 2023 - The Strange

1931, New Galveston, Mars: De veertienjarige Anabelle Crisp trekt door de woestenijen van de Strange om de bende van Silas Mundt te vinden die de stem van haar moeder heeft gestolen, haar vader heeft vernietigd en haar alleen heeft achtergelaten met een behoefte aan wraak.

Sinds de moeder van Anabelle naar de aarde is vertrokken om voor haar eigen zieke moeder te zorgen, brengt ze haar dagen in New Galveston door op school en haar nachten in het restaurant van haar laconieke vader met Watson, de familie Kitchen Engine en een vaatwasser als haar enige metgezel. Toen de stilte kwam en de communicatie en verzendingen van de aarde naar de kolonies op Mars stopten, leek het leven vast te zitten in een onheilspellende stilstand tot de nacht dat Silas Mundt en zijn bende aanvielen.

Ballingruds roman roept tegelijkertijd de dromen op van een Amerika dat wordt verkend in Ray Bradbury's The Martian Chronicles en de hardere realiteit van het grensleven in Charles Portis True Grit. De roman van Ballingrud is beklijvend in zijn evocatie van Anabelle's zoektocht naar wraak te midden van een uitgeputte en boze wereld vergezeld van een binnenlandse Engine, een dronken ruimtepiloot en de stoerste vrouw op Mars.

De verhalen van Nathan Ballingrud zijn verwerkt in de film Wounds en de Hulu-serie Monsterland, The Strange is zijn eerste roman.

Kopen bij bol.com

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'The Strange' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.