Vlucht naar de top

The Running Man
Auteur: 
Stephen King
1982
Science fiction Stephen King: Vlucht naar de top

Vlucht naar de top (in het Engels The Running Man) is een uitstekende en spannende science fiction roman van Stephen King over een Amerika in 2025 waar de economie totaal is ingestort en een totalitaire regering de bevolking zoet houdt met televisie. In één van de shows 'The Running Man' worden deelnemers opgejaagd door professionele moordenaars. Hoe langer je meedoet, hoe meer geld je verdient. Als je heel de show overleeft wordt je miljonair. Ene Ben besluit deel te nemen om medicijnen te kunnen kopen voor zijn zieke dochtertje, maar hij merkt al snel dat de regels van het spel niet zo eerlijk zijn als men wil aangeven. Daarom besluit hij het spel volgens zijn eigen regels te spelen. Een erg spannende science fiction thriller die werd verfilmd met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. De plot van die film wijkt wel sterk af van het boek, al zijn beide leuke ontspanning.

In Vlucht naar de top geeft Stephen King door de ogen van een burger, die ook maar gewoon zijn best probeert te doen, de lezer een cynische blik op een mogelijke samenleving in de nabije toekomst. Vlucht naar de top werd oorspronkelijk gepubliceerd onder het pseudoniem van Stephen King: Richard Bachman.

Meer info over het boek: Vlucht naar de top (Wikipedia)

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken  

Met 'Vlucht naar de top' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.