Cinder

The Lunar Chronicles 1
Auteur: 
Marissa Meyer
2012
Beste science fiction jeugd: Cinder

Marissa Meyer is een Amerikaanse schrijfster. Haar eerste roman Cinder, een science fiction verhaal voor jongeren, verscheen januari 2012 en is het eerste boek van de vijfdelige ‘Lunar Chronicles’. De Lunar Chronicles is een vijfdelige boekenserie over verschillende sprookjes die zich in een toekomstige wereld afspelen waar mensen samenleven met cyborgs en androids. De boeken zijn gebaseerd op de verhalen van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje.

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad - maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen. Een eigenzinnige science fiction serie met een originele invalshoek.

Met 'Cinder' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.