De test

De test trilogie
Auteur: 
Joelle Charbonneau
2013-2014
De Test - Joelle Charbonneau

De Test is het eerste deel van de gelijknamige trilogie van de Amerikaanse schrijfster Joelle Charbonneau. In het boek is de jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit elke kolonie van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test zullen de toekomstige leiders worden van het Gemenebest. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Er vallen ook enkele doden. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

De Test is jongerenfantasy voor liefhebbers van The Hunger Games waar de reeks erg veel van heeft, al zijn er ook een paar opvallende verschillen. Toch is het een reeks die erg spannend is en vlot wegleest. Voor jonge fantasy en science fiction liefhebbers vanaf ongeveer 15 jaar.

Meer info over het boek: website Joelle Charbonneau

Met 'De test' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.