Ringwereld

Ringworld
Auteur: 
Larry Niven
1970
Beste science fiction boeken series; Ringwereld

De meeste werken van science fiction schrijver Larry Niven spelen zich af in dezelfde verzonnen toekomst, een heelal van Poppenspelers, Mensen, Kzinti en nog andere buitenaardse rassen. Ook de intriges van de verschillende boeken hebben meestal met elkaar te maken. Ook zo hier in Ringwereld, in het Engels oorspronkelijk Ringworld.

Ringwereld is een vervolg op 'Naar het hart van de melkweg', waarin verteld werd waarom de Poppenspelers de Melkweg ontvluchten. Een achtergebleven Poppelspeler gaat nu met twee Mensen en een Kzin de 'ringwereld' verkennen, zeker het merkwaardigste objekt van het hele heelal. Dit levert een erg spannend verhaal op, maar nog belangrijker is dat we allerlei nieuwe informatie krijgen over Nivens merkwaardige wereld. De roman ontving terecht zowel de Hugo als de Nebula Award en leidde tot verschillende vervolgboeken binnen het Ringwereld universum. Het is erg degelijke en leuke science fiction die op sommige momenten vrij onschuldig overkomt als je het vergelijkt met meer recente science fiction romans.

Dit fantasy boek staat in beste science fiction boeken series  

Met 'Ringwereld' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.