Wij zijn legio - wij zijn Bob

Bobiversum serie deel 1
Auteur: 
Dennis E. Taylor
2016
beste science fiction series - Bobiversum serie 1 - Wij zijn legio - wij zijn Bob

Bob Johansson heeft zojuist zijn softwarebedrijf voor een klein fortuin verkocht en verheugt zich op een leven vol vrije tijd. Het eerste item op zijn to-dolijst: deze enorme meevaller te gelde maken.

In een drang om geld uit te geven, meldt hij zich aan om zijn hoofd in te laten vriezen in geval van overlijden. Vervolgens wordt hij overreden als hij de straat oversteekt. Als Bob 117 jaar later wakker wordt, ontdekt hij dat zijn brein is geüpload naar computer-hardware en maakt hij kans om de KI te worden in een interstellaire Von Neumann-sonde. Maar daarmee is hij ook een doelwit voor andere machtsblokken op aarde.

De veiligste plek voor Bob is in de ruimte, op topsnelheid weg koersend van de aarde. Dat denkt hij tenminste. Bob en zijn klonen gaan op een missie om bewoonbare planeten voor de mensheid te vinden en moedig te gaan waar geen Bob ooit is geweest. Maar het universum blijkt vol verschrikkingen, en indringers maken hen kwaad, heel erg kwaad.

Dennis E. Taylor is een Canadese romanschrijver en voormalig computerprogrammeur, bekend om zijn grootschalige harde sciencefictionverhalen waarin hij de interactie tussen kunstmatige intelligentie en de menselijke conditie onderzoekt. De Bobiversum serie is zijn bekendste werk en een echte aanrader binnen de science fiction klassiekers. In het Nederlands zijn de eerste 3 delen ondertussen beschikbaar: Wij zijn legio - wij zijn BobWant wij zijn met velen en Al deze werelden.

Dit science fiction boek staat in beste science fiction boeken series  

Met 'Wij zijn legio - wij zijn Bob' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer steengoede science fiction boeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met de beste science fiction boeken voor volwassenen, science fiction boeken voor de jeugd en de beste science fiction boeken series. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed SF boek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete SciFi boek. Veel leesplezier.